תיקון נזקי קירות גבס עלול להיות כאב ראש רציני עבור כל אחד. למרות שאתם לא חייבים להתמודד עם תיקון הבעיה הזו בעצמכם, הדאגה מפני חזרתו העתידית של הנזק עדיין קיימת. אם כך, להלן חמשת הגורמים הנפוצים ביותר לנזקי קירות גבס. לחצו כאן כדי ללמוד עליהם, על מנת שתוכלו להיות מודעים אליהם בעתיד.
כאשר אתם בעלי בית, אחד הדברים “המשמחים” ביותר הוא להתעורר יום אחד, ולגלות שכל הקירות בבית החלו להתפרק בגלל דליפת מים שלא שמתם לב אליה. נזקים שנגרמים לקירות גבס הם בעיתיים ולרוב גם מסובכים לתיקון, כיוון שברוב המקרים אנחנו פשוט לא מוכנים אליהם. אם הבחנתם בחורים, סדקים או התמוטטות של הקירות, רצוי אף מאד להתקשר למומחה שיבוא ויבחן את המצב, ובתקווה יתקן את הנזקים.
אך ראשית, מה הם הדברים שעשויים לגרום נזק לקירות הגבס בביתכם? המשיכו לקרוא כדי לקבל מידע נוסף.
1.דליפות צנרת
אחד הגורמים העיקריים שפוגעים בקירות גבס הם נזקי מים. אם הצנרת בביתכם ישנה או הורכבה בצורה לקויה, יתכן שתתקלו בהמון בעיות בהמשך. אחת מהן היא נזק לקירות כתוצאה מדליפת מים. אם הבחנתם בכך שהקיר מתחיל להתמוטט, תחילה יש לבדוק אם מדובר בצנרת המים ולתקן אותה במידת הצורך. לאחר שסיבת הנזק טופלה, אפשר להחליף את הקיר או לתקן אותו.
כאשר הותקן קיר הגבס בביתכם, סביר להניח שהוא חובר באמצעות סרט הידוק. ככל שחולף הזמן, הסרט העבה הזה יכול להשתחרר מעט כתוצאה מלחות מוגברת או שנותיו הרבות. דבר זה עשוי להביא להתמוטטות קיר הגבס, שעליו אחראי סרט ההידוק. ברגע שזה קורה, לא תוכלו לפספס את קריסת הקיר כיוון שהיא מאד ברורה לעין.
דבר נוסף שעשוי להעיד על בניה לקויה של קיר הגבס, הוא בקיעת מסמרים מבעד לקירות. מצב זה יכול להתרחש כאשר המסמרים אינם נעוצים חזק מספיק בתוך הקיר. אם שמתם לב למסמר שאיננו יושב טוב במקומו ועשוי לפרוץ החוצה, אל תמסמרו אותו חזרה אל הקיר. מומלץ להסיר אותו ולחפש את הנעץ לפני שתמסמרו אותו חזרה אל הקיר.
סדקים עלולים להיווצר בקירות גבס אשר לא הותקנו כראוי, ולרוב ניתן לראות זאת בתקרות. ברגע שהבחנתם בסדק, יש לקרוא למומחה באופן מידי כדי שיתקן את הנזק. סדקים שנוצרו בקירות גבס יכולים להוות סכנה בטיחותית, לכן אם שמתם לב שנוצרים סדקים חדשים בביתכם לעיתים קרובות, רצוי להזמין מומחה שיבדוק ליקויים בגג הבית. לפעמים שקיעת יסודות המבנה גם יכולה להיות הסיבה לכך. אל תתעלמו מהסדקים, הם רק ילכו ויגדלו, ובסופו של דבר יהפכו לבעיה יקרה שיהיה קשה לתקן.
טרמיטים הם בעיה גדולה עבור לא מעט בתים. אם הבחנתם בנזקי טרמיטים, יש לקרוא למדביר באופן מידי. ניתן לזהות פגיעת טרמיטים בבית אם ישנם חריצים רבים ברחבי הבית או אם נשמע צליל חלול כאשר מכים על קירות הבית. בנוסף, אם שמתם לב לנזק לדברי עץ או לצבע הקירות, כדאי לשקול הזמנת מדביר.
אחד מן הנזקים הברורים ביותר לקירות גבס הם חורים. כל סוג שהוא של חור בקיר, נחשב לבעיה מבנית. החורים יכולים להיווצר ממספר סיבות; ריהוט שעמד צמוד מדי לקיר ו”היכה” אותו, דלתות שנסגרות חזק מדי וכתוצאה מכך גורמות נזק לקיר, ולפעמים אף ילדים עלולים להזיק לקירות בעת משחק בצעצועים. הסיבות הן עוד רבות ומגוונות, כיוון שזהו עניין שקשה להימנע ממנו כאשר מדובר בקירות גבס. במידה ושמתם לב לחורים בקירות ביתכם, תקנו אותם בהקדם האפשרי. התיקון ימנע היווצרותם של סדקים נוספים בעתיד שעשויים להביא להחלפת הקיר כולו.
הבחנתם בנזק בקיר הגבס שלכם? הזמינו את המומחים שלנו!
כאשר מדובר בתיקון נזקים בקירות גבס, זה תמיד רעיון טוב לקבל עזרה מקצועית. לפעמים הנזק יכול להתפשט ולפגוע בחלקים אחרים של הבית, אם לא מטפלים בו בזמן כראוי. בפעם הבאה שתזדקקו לתיקון קירות ביתכם, התקשרו אלינו עוד היום והצוות שלנו יבצע הערכה מקיפה של הנזק, שבסופה תקבלו הצעת מחיר.
כאשר עובש מופיע על קירות הגבס בבית, זהו בהחלט מקרה לא נעים, אך אין סיבה להכנס לפאניקה. הנה חמישה טיפים מוצלחים שיעזרו לכם להיפטר מהעובש ולמנוע את חזרתו בעתיד.
קירות הגבס בחדר האמבטיה אמורים להיות קלים לתחזוק, אך עם הזמן הם הופכים לבית גידול של עובש.
עובש לרוב מתפתח במקומות לחים ורטובים, מה שהופך את חדר האמבטיה והמקלחת למקומות אידיאליים עבורו. לכן, אם ראיתם סימן לעובש על קירות גבס, יש לעצור את התפתחותו באופן מיידי. אם תעשו זאת בשלב מוקדם מספיק, תצליחו להציל את הקיר ותחסכו לעצמכם הרבה זמן ומאמץ מיותרים. במידה ומניעת ההשתלטות של הגורם המאיים נכשלה, העובש בסופו של דבר ישתלט ו”יאכל את הקיר”. בנוסף, הוא איננו רק בעיה אסתטית שאפשר ללמוד לחיות איתה. העובש עלול לגרום לאלרגיות ולמחלות בדרכי הנשימה, לכן על מנת להבטיח שהבית ישאר סביבה בריאה ובטוחה, רצוי להיפטר ממנו מוקדם ככל האפשר.
לא בטוחים כיצד להיפטר מעובש על הקיר? הנה 5 דרכים פשוטות כיצד לעשות זאת.
5 דרכים שיסייעו לכם להיפטר מעובש על קירות גבס
בחרו באחת מחמש השיטות הבאות כדי להיפטר בצורה מוצלחת מהעובש שגדל על קיר הגבס. כדי להבטיח את חיסולו הסופי של העובש, יש לשקול את דרך הפעולה המוצלחת ביותר בהתבסס על חומרת המצב.
בעת עבודה עם כימיקלים רעילים, זכרו לנהוג במלוא הזהירות. כלומר, אל תשכחו להגן על עצמכם באמצעות משקפי מגן, כפפות ומסיכות חמצן. לאחר שסיימתם, יש לאוורר את החדר היטב.
1.מים ואקונומיקה
במידה והעובש עדיין נמצא בשלביו הראשוניים, הפתרון היעיל ביותר הוא ליצור תרכובת שתחסל אותו. כל מה שצריך לעשות הוא לערבב חצי כוס אקונומיקה עם רבע כוס מים, ולכסות את האיזורים הנגועים על הקיר עד שהעובש יעלם. לאחר מכן, יש לנגב את הקיר מפני לחות עודפת. רצוי להימנע משטיפת המשטח, מכיוון ששאריות האקונומיקה שנותרו מסייעות להריגת נבגי העובש שמתחבאים מתחת לפני השטח.
סביר להניח שבסופר הקרוב לביתכם יהיו מספר חומרי ניקוי המיועדים להסרת עובש. אך רובם אפקטיביים רק כאשר מדובר בעובש שחור, לכן יש לשים לב באיזו פטריה מדובר בעת רכישת מוצר מסוג זה.
במידה ואתם מעוניינים להימנע משימוש בכימיקליים, ניתן ליצור תערובת מכמויות שוות של חומץ ומים. התערובת אכן יעילה ומחסלת עד 82% מנגבי העובש, אך התפשטויות גדולות יותר של עובש עלולות לא להגיב לה כלל.
מי חמצן יעילים באותה המידה כמו אקונומיקה, אך עלולים להזיק באופן חמור יותר לצבע על הקירות. לפני שאתם מחליטים לכסות את כל הקיר במי חמצן, יש לוודא שאתם משתמשים במי חמצן 3% בלבד, ורצוי לעשות בדיקה נקודתית על הקיר לפני השימוש. במידה ואתם מרוצים מהתוצאה ולא נגרם כל נזק לקיר, רססו את מי החמצן על העובש ולאחר המתנה של לפחות 10 דקות, נגבו את החומר מן הקיר.
אמוניה הוא חומר כימי רעיל, לכן עדיף לא להשתמש בו בבית אלא אם כן כבר לא נותרה ברירה אחרת. נוסף על כך, קירות גבס לא מגיבים לאמוניה בצורה טובה בהשוואה לאקונומיקה לדוגמא. אם בכל זאת בחרתם להשתמש באמוניה, יש לזכור את שני הדברים הבאים: ראשית, אין להשתמש באמוניה במידה והשתמשתם כבר בשיטת האקונומיקה על הקיר, זאת מכיוון שהמפגש בין שני הכימיקלים הללו יוצר גז רעיל. שנית, יש להשתמש אך ורק באמוניה טהורה בביתכם.
שימרו על קירות ביתכם נקיים מעובש למען בריאות בני הבית
קירות גבס אמנם מצריכים רמת תחזוק נמוכה למדי, אך הם הופכים לחממת עובש בחדרים לחים עם מעט פתחי איוורור. אם מצאתם עובש על קירות ביתכם, טפלו בעניין מוקדם ככל האפשר כדי למנוע התפשטות. אם זה כבר מאוחר מדי, אתם לא צריכים להמשיך לנשום אוויר עם נבגי עובש. התקשרו אלינו כבר היום, ואנו נטפל בקירות ביתכם כדי שתוכלו לנשום לרווחה.